IFCO funderings-
expertise

Bouwkundige opnames

Bureau IFCO


IFCO Funderingsexpertise is een ingenieursbureau met 30 jaar ervaring in grondmechanica en funderingstechniek. De onderneming geeft geotechnisch advies over bestaande en nog te creëren funderingen en verzorgt geotechnische monitoring van de omgeving voor, tijdens en na bouwprojecten. Dit werk is enerzijds bedoeld om schade aan de omgeving te voorkomen, en helpt daarnaast bij schadeclaims de eventuele verantwoordelijkheid van de ontwikkelaar of aannemer vaststellen.

Vooropname, heropname en eindopname met de Fuse Collect App


Verstandige bouwers maken voor de start van grootschalige bouw- of infraprojecten een vooropname van alle mogelijk beïnvloede gebouwen en structuren in de directe omgeving. De Fuse Collect app is speciaal ontwikkeld voor dit diagnostische werk. Veldonderzoekers van 4RISK gaan op afspraak bij woningen binnen om daar alle bestaande onvolkomenheden te registreren in Fuse Collect. Scheuren, verzakkingen, verkleuringen, lekkages… alles wordt vastgelegd en verzameld, samen met alle verplichte en andere relevante gegevens. In tekst met daarbij ook foto’s als bewijsmateriaal. Tijdens en na de bouw kunnen vervolgopnames plaats vinden om een eventuele evolutie van schades te volgen. Na afronding van het project maakt Fuse geheel automatisch een overzichtelijke eindrapportage voor alle betrokkenen.

John Forman, directeur 4RISK

“Onze klant kan onomstotelijk aantonen dat bepaalde schades in of aan de omgeving al bestonden, of juist tijdens de bouw zijn ontstaan. Dit kan veel kosten besparen, of op zijn minst duidelijkheid scheppen bij schadeclaims. Ook de verzekering is daardoor blij met Fuse Collect.”